«Hvem jeg er? Det er ikke jeg den rette til å svare på!»

Se for deg at du blir spurt direkte. ”Hvem er du? Og hva er du spesielt god på?” Hva svarer du da? Antageligvis det samme som de fleste andre. ”Vet du, det er ikke jeg den rette til å svare på. Spør kollegaen min, moren min, kjæresten min – hvem som helst, bare ikke meg!”

Er ikke det et paradoks? På et direkte, klart, tydelig og personlig spørsmål viker de fleste av oss unna og lar omgivelsene beskrive, mene og komme med sin oppfatning. Hallo!? Er det ikke DU som vet det best da? Det er bare DU som er deg. Det er bare du som virkelig har tilgang til svaret.

Sokrates huskes best for én setning. ”Know Thyself”. Fire hundre år før Kristus. Nå skriver vi 2014, og vi er fortsatt langt unna denne enkle forståelsen. Mange lever andres liv, og våger ikke å se seg i speilet og spørre: ”Hva vil jeg bruke resten av livet mitt til, hvis jeg kunne velge? Hva er det naturlig for meg å fylle resten av livet mitt med?”

Du har svaret, og bare du. Ser du det ikke så godt selv er vi gjerne speilet ditt.