Fotoutstilling med Ole Brodersen og Lars Fjellbakk

Fredag 13. mai kl 18 inviterer vi til åpning av en unik fotoutstilling med Ole Brodersen og Lars Fjellbakk, to lokale fotokunstnere av virkelig stort format. Vi er stolte av å kunne presentere de fantastiske verkene i galleriet vårt.

Vi åpner utstillingen fredag 13. mai kl 18:00. Velkommen til vernissage hos galleri LaVie i Holgata 11 på brygga i Tvedestrand! Utstillingen kan oppleves frem til søndag 29. mai.

OLE BRODERSEN
Ole Brodersen er utdannet art director og har vært assistenten til kunstfotografen Dag Alveng (representert ved bl.a. MOMA og Metropolitan Museum i New York) Brodersen ble nylig kjøpt opp av Norges Nasjonalmuseum for fotografi (Preus Museum), og verkene hans ble sist vist i utlendighet i Milano. 

Oles arbeider har også blitt vist i Boston, Paris, New York, Los Angeles og Vancouver. The New Yorker, Harper‘s Magazine, D2 og Dagbladet Magasinet har skrevet om arbeidene hans. Ole Brodersen er representert av Shoot Gallery i Oslo og Muriel Guepin i New York.

I Oles fotografiske arbeid tematiseres landskap, og naturkreftene som påvirker dem. Med det prøver han å avdekke noe mer enn det rent optisk visuelle: å fange følelsen av å være til stede i disse landskapene, ved å skape avtrykk i, med eller gjennom bevegelse og tid. Han retter kamera mot naturen og lar naturkreftene komme til syne, gjennom skiftende horisontlinjer, overlappende skyformasjoner og lagvise bølgemønstre. 

Gjennom lange eksponeringer, eller ved å samle flere eksponeringer fra samme motiv i ett bilde, blir tiden og bevegelsene som aktiverer landskapet, fiksert i hans fotografiske arbeid. Intensjonen er å formidle en opplevelse av å være et sted, og sanse det som omgir en. 

Ole bor og arbeider i Lyngør, der han har vokst opp som tolvte generasjon. 

LARS FJELLBAKK
Lars Fjellbakk studerte opprinnelig kunstfotografi, men har i en årrekke arbeidet innenfor film- og TV-bransjen, bak et filmkamera. Han har filmet alt fra dokumentarer og matprogrammer over hele verden, noe han fremdeles holder på med. 

Kanskje du har sett på Kompani Lauritzen, På tur med Dag Otto, en nydelig dokumentar på NRK, eller et matprogram med Andreas Viestad på fjernsynet? Da er det mest sannsynlig Lars som har filmet. Han har dessuten en gang tatt bilder av mange kaker som ble til en kakebok, sammen med Fridtjof Nilsen. 

Men Lars faller alltid tilbake til der han føler seg mest hjemme, til kunsten og fotografiet. Fotoapparatet er alltid med på jobb og han har fått knipset flere blinkskudd ut av øyekroken på filmkameraet underveis. 

Lars liker å ta bilder av naturen, og formidler en følelse av elementene og det å være til stede i dem. Bildene i denne utstillingen handler om mønstrene og rytmen i naturen, om det å være nær og føle, og hvordan det fjerne også ofte er det nære. 

ÅPNINGSTIDER
Åpning av utstillingen fredag 13. mai kl 18 – 21.
Resten av utstillingsperioden frem til søndag 29. mai:
Torsdag – søndag kl 12 – 17.

Da er det bare å glede seg. Velkommen!

Pia & Per
Galleri LaVie!
Holgata 11, 4900 Tvedestrand 
per@lavie.no

Pia Gjølstad 48111009
Per Vie 91617405