Velkommen til utstilling med Andreas Lian!

Det er en glede å kunne invitere til utstilling med den unge kunstneren Andreas Lian fra Kristiansand. Og vi gleder oss faktisk litt ekstra, for dette er virkelig et kunstnertalent utenom det vanlige.
Nå er vi klare for vår fjerde utstilling siden vi åpnet galleriet i oktober. Og denne gangen kan vi invitere til noe helt spesielt. Kunsten til Andreas Lian har en kraft og særegenhet som bergtok oss umiddelbart.
Hverdag og arbeidsliv
En overordnede målsetting i kunstnerskapet hans er å formidle et uttrykk som skaper undring og ettertanke. Tematikken i bildene til Andreas har et sosialt aspekt, og det handler ofte om det medmenneskelige, hverdag og arbeidsliv.
Tresnitt og skulpturer
Som kunstner arbeider han med grafikk og skulptur, hvor det legges vekt på det fysiske aspektet. I arbeidene sine søker han etter en kraft og noe som gjør tresnittene eller skulpturen levende, der sinnsstemningen og følelsene hans er med og former verket. Estetikk og det visuelle er viktig for kunstnerens formspråk, hvor håndverket står i fokus.
I tresnittene jobber Andreas ofte ut fra sine egne fotografier eller bilder han finner inspirerende. Prosessen videre innebærer å male direkte på treplaten for å deretter skjære ut motivet. Mye skjer intuitivt og spontant når han jobber på denne måten.
Skulpturene handler i stor grad om intuisjon, hvor han jobber direkte i materialet. Prosessen begynner med å finne ut hva som bor i treverket. Det kan være utgangspunkt eller gi noen umiddelbare føringer for hva han kan skape.
Musiker Atle Pakusch Gundersen fra Tvedestrand byr på stemningsfull ambient lyd/musikk komponert spesielt for denne utstillingen. Verdt å få med seg!
Så da er det bare å glede seg. Dette blir en utstilling for minneboka.
Utstillingsperiode og åpningstider:
Utstillingen kan oppleves fra torsdag 27. januar (kl 12 – 19) til søndag 13. februar.
Etter åpningsdagen holder vi åpent fra torsdag til søndag mellom kl 12 og kl 17.
Det er også mulig å gjøre avtaler med oss for visning utenom de oppsatte åpningstidene.
Bare ta kontakt!
Galleri LaVie!
Holgata 11, 4900 Tvedestrand
Per Vie +47 91617405
Pia Gjølstad +47 48111009